dilluns, 3 d’agost del 2009

PIBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB!



Per descomptat que sóc contrari a qualsevol mètode violent o terrorista per a la resolució dels conflictes. Però el PIB no sap d'ètica, moral o de sentiments. Números i només números són els que recull aquesta magnitud econòmica anomenada Producte interior brut que només mesura transaccions monetàries. Paradoxes de la civilització: els accidents, els crims i les catàstrofes el fan augmentar per raó del gran nombre de diners que es mouen en direcció a hospitals, advocats, mecànics, etc; l'autoconsum de l'hort, en canvi, el fa dismunuir perquè qui menja patates o tomates del seu hort s'espavila sense desembutxacar diners.
En resum, els atemptats i els focs d'aquests dies han fet augmentar més el PIB que no pas l'autoconsum responsable dels que disposen d'un petit hort.
Ara digueu-me, el PIB és un bon criteri per mesurar la riquesa i la felicitat de la gent?

1 comentari:

neus ha dit...

ja veig que a casa el fem baixar d'una manera escandalosa, doncs no només en mengem patates o tomates de l'hort, sinó que en mengem pebrots, mongetes, pastanagues, carbassons, cogombres (ecs), enciams, albergínies... i tot el que vagi vinguent.

potser quan haguem de comprar la grana per plantar...

i no, no és un bon raser el PIB i menys per mesurar la felicitat.

salut!