dimarts, 15 d’abril del 2008

Talibanisme casolà




ÈRIC BERTRAN DIU QUE "FAN MÉS POR"
"Els catalans que volen ser espanyols són els pitjors"


Amb aquests talibans em sembla que sempre, sempre, serem españoles. Massa simpleries i ximpleries en poques paraules. No sé si aquests dos marrecs, l'Èric i en Joel, estan ben encarrilats. És cert que ambdós són creacions mediàtiques, subproductes espuris i provisionals dels mass media que els instrumentalitzen: tinc poques referències de l'Èric, tot i ser força coneguda la seva imaginació alambinada; reconec, en el segon, un excel·lentíssim histrió, és a dir, un actor que sempre sobreactua, o sigui, un pèssim actor, com si fos de la mateixa escola que l'Àngel Llàcer: el mitjà, l'actitud, la forma, etc, són més importants que el missatge, el qual cal matar per a major glòria de l'ego de l'histrió.
No penso pas, però, que puguin trobar lloc en la política, vull dir la política de veritat, diferent del populisme més barroer i oportunista. Personalment els recomanaria, d'acord a la seva vocació de pontificadors del catalanisme i de redemptors de la pàtria, fundar una COPC, és a dir, una Cadena d'Ones Populars de Catunya: desconec la seva religiositat, i ben mirat m'importa ben poc, però el seu catalanisme ranci no té res a envejar de l'españolisme més retrògrad i abjecte, o sigui, el de la COPPE.
Per què s'ha de respectar el vostre catalanisme, si aquest es mostra incapaç de respectar l'espanyolisme d'altres? Armes massa velles, malgrat la vostra tendra edat, per a un estat que, ens agradi o no, és un règim democràtic. El malaguanyat Manuel Vázquez Montalbán ho deia així: Contra Franco luchábamos mejor, "Contra Franco lluitàvem millor". Au, deixeu la mamella de la "bona catalana" i feu-vos grandets! Segur que alguna cosa de profit _en profit de Catunya, s'entén, i no de les vostres butxaques_ sabreu fer, a banda de repartir DNI's de nacionalismes bons i nacionalismes dolents.

3 comentaris:

Mallerenga ha dit...

En Joel parla molt però no diu res, i com que sempre hi posa aquell to de "conyeta" es pensa que encara fa gràcia.
L'Èric es farà gran algun dia; espero que llavors deixi de jugar a fer pseudo-política.
De la "raça tertulià" més val no dir-ne res.
Amb en Palol tinc una debilitat, mira, ningú no és perfecte...

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

És un bon poeta, cert, però millor que es dediqui a la poesia i prou. El seu avi, l'arqueòleg, era un bon buscador de pedres, però el dia que es va dedicar a la política la va pifiar de mig a mig. I això que es va presentar per PSC-PSUC-ERC en una Entesa dels Catalans per Girona. Però la va cagar: semblava el representant de la Moreneta a l'Entesa. Ho vaig viure molt de prop, i amb el poeta a la mateixa taula. Cadascú "lo" seu: ni l'Èric del Fènix, ni el Joel l'Histrió, ni el Palol posat a política em mereixen cap respecte: feixistixeigen, i si no ho tolero en els españols, menys ho tolero en els espanyols, molt menys en els catalunyesos, i encara menys en els catalans.

Mallerenga ha dit...

Veus, a mi com a poeta no m'agrada, no és un poeta dels "meus", però quan fa coses tan rodones com El Jardí dels Set Crepuscles m'he de treure tots els barrets.
Pel que fa a les opinions polítiques... És com amb les opinions literàries i em sembla que amb totes: fa uns estirabots espectaculars. En aquests casos, personalment, miro cap a una altra banda. És el que tenen les debilitats, i aquest senyor m'és un punt feble, què hi farem.