divendres, 11 de gener del 2008

2008?


Al seu moment vaig trobar sorprenent aquesta notícia sobre l’expulsió de Josep Tero del mont Athos per català: Scala Hanníbalis: • Catalans al mont Athos o Diari de l'Absurd: Athos, una herència enverinada. Però bé, la història ja ho té això: els néts acostumen a pagar les culpes dels avis, vaig pensar.
Però la d’avui no sols em sorprèn, sinó que m’indigna, perquè aquí ja no hi ha cap llast històric que serveixi d’atenuant o d’explicació, sinó que és per raó de naturalesa humana, perdó divina, pel fet de ser dona: Deu dones violen el veto femení del mont Athos o ¡Dones a l'Athos!.

Ai, aquesta religió misògina nascuda a partir de la vergonya d'una família jueva que no assumí la relació, consentida o forçada, de la filla amb un soldat ocupant romà! quanta malvestat no han comportat els sentiments de culpa i de pecat amb què l'Església ha volgut regir els destins de tota la humanitat per a benefici propi?
Ah, justificació en cap dels dos casos. Qui més en sàpiga, que més hi digui!

2 comentaris:

zel ha dit...

Noi, darrerament estàs d'un fi fent posts que els podria emmarcar, l'anterior és una grandíssima declaració de principis (de guerra?) i aquest és històric. Enhorabona, petons!!!!

Anònim ha dit...

Històric o prehistòric?
Molt bé, xiuxiueges que dóna gust de sentir-te