dimecres, 9 de gener del 2008

El proper Ter

El Xúquer prop de Carcaixent

El cabal ecològic establert és de 3 m3/s. En realitat sembla que només hi passen 2 m3/s. Les notícies de la premsa d’avui són molt poc falagueres: s’ha aprovat anar reduint progressivament el seu cabal fins al mes de març a 0,3 m3/s! Si fóssim al mes de desembre no dubtaria que es tracta d’una innocentada pròpia del dia de penjar la llufa. Però no, la cosa sembla que va de veres, i el Ter està amenaçat d’una gran catàstrofe, a causa de la reducció dràstica d’un 85 % del seu cabal habitual, d’altra banda ben insuficient per garantir les funcions de qualsevol riu: manteniment de la biodiversitat, recàrrega d’aqüífers, regulador de microclimes, etc.
Sóc més aviat escèptic: penso que, malgrat la situació electoral, era cent vegades més fàcil, i eficient, d’educar els humans _els únics animals racionals del món mundial_ que li consumeixen la seva aigua _conurbacions de Barcelona i Girona_ que no pas deixar el Ter tot solet, amb només el 15 % del seu cabal actual _vessaments urbans i industrials inclosos_, perquè s’espavili i autoreguli per malviure, potser fins a desaparèixer més avall del Congost de Celrà!
I a sobre s’haurà de sentir a dir que la culpa és de la falta de pluja! Que injustos aquests animals malanomenats racionals!

3 comentaris:

neus ha dit...

Tant garlar de que s'estirava massa aigua i tot just aquest dilluns van tancar l'accés d'aigua als sistemes de canalització a La Selva...
Tingues per segur, jo mateix, que si no fos perquè la manca d'aigua amenaça la indústria no s'hauria fet absolutament res... i ja veurem si el que es fa ara serveix d'alguna cosa, que està clar que no servirà per res de bo. És molt fort, de debó, que per poder-se dutxar algú dos vegades al dia, es deixi morir un riu... No sé pas on anirem a parar.

rosa ha dit...

si segur si als peixos grossos els hi manca l'aigua, llavors és quan es mobilitzant..sinó res de res.
Pobret ter..

Anònim ha dit...

Bé per fi puc tornar a deixar un comentari. Fa dies que no hi havia manera, no sé què passava... No és que tingui gaire cosa a dir. És una llàstima que les coses siguin així. Perquè el Ter, malgrat la falta de pluja, continua brollant allà dalt, que jo el vigilo de tant en tant. Ell ja va fent, però si li posem tant difícil!