dimarts, 20 de maig del 2008

Ves, quines coses que té la democràcia!


España se rompe: El PP, desesperat per deixar anar el llast dels mitjans que fins ara li han dissenyat l’estratègia molt fatxa però molt perdedora, s’està esparracant. I pel que sembla els sargits seran, si més no a curt termini, difícils: “Roma no paga traïdors”, insisteixen els mitjans de la caverna española. La dreta econòmica, però, que sap de negocis, no apostarà, i menys amb una llei electoral feta a mida de dos, per més d’un partit: guanyi qui guanyi, l’extrema dreta romandrà a dins, tallant el bacallà o escatant-lo, però a dins.

Amigos para siempre: Carod, l’enfant terrible de l’independentisme catalunyès per als independentismes español i catalunyès, continua "fent amics" per a la independència de Catunya. Aquest cop ens ha enemistat amb Portugal _recordeu allò de "l’autonomia que ens cal, la de Portugal"? Fins i tot en Saramago l’ha hagut d’engegar a dida. I és que un independentista catalunyès no pot anar a Portugal amb el mateix provincianisme amb què hi van els españols, que aquests al menys els poden oferir, si molt convé, alguna cosa, encara que sigui una engruna.

Contra els transvasaments: Al moment que tocava, és a dir, quan hi havia sobre la taula el Plan Hidrológico Nacional, un projecte polític global exclusivament transvasista i de finalitats dubtoses, Jo mateix també hi era. Avui, que no hi ha a cap taula un projecte polític globalment transvasista, i vist que l’únic transvasament, real i per llei, del Ter sembla intocable fins i tot pels acèrrims antitransvasistes, ni aigua!

COPPE renova Losantos i Vidal: Ni un euro per a la COPPE, cap creu per a l’Església en la Declaració de l’IRPF! Que l’Església catalunyesa és diferent? Els membres de qualsevol secta es deuen fidelitats i lleialtats, per què hauria de ser diferent? Els catalunyesos no són ni pitjors ni millors que d’altres, en res, malgrat els mites del nacionalisme, que, opressor o oprimit, no pot escapar, per sobreviure, de “som els millors”.

Ibarretxe i PSOE, tafurs: En el seu full de ruta el lehendakari ha inclòs allò que el PSOE estava disposat a concedir a ETA. Com quedem, lehendakari, ETA pot o no marcar l’agenda política d’Euskadi? El PSOE, en les converses amb ETA, oficiosament una “banda terrorista”, va incloure “cosetes” que no està disposat a parlar amb demòcrates d’Euskadi o de Catalunya. Com quedem, gent del PSOE, cap concessió política al terrorisme o cap bonificació per als que lluiten només democràticament?

2 comentaris:

zel ha dit...

La meva penyora avui només és dir-te que tens més raó que...no puc dir que un sant, eh que no? doncs més raó que... la boja de baix, tampoc, bé més raó que l'Alain amb la seva reflexió, que és del més encertat que he sentit darrerament...

Quelet ha dit...

Caram! Posat tot així junt, espanta, eh.
Quin món de mones ens ha tocat!