dijous, 6 de desembre del 2007

Dia de la Constitución española


Un nou sis de desembre i, tot i el temps escolat i els canvis esdevinguts, per ella continuem allà mateix on érem: sense reconeixement real, sense cap voluntat de reconeixement concret a les envistes, que pugui fer pensar en algun canvi de la situació actual, desigual i, per tant, injusta. No es tracta pas de cremar-la però, perquè, encara que no sigui ben bé la nostra, és la seva, amb errors sobre nosaltres si voleu, però sentida com a seva al cap i a la fi.
Encara avui, al museu de l'Almodí de Xàtiva, es pot visitar el famós retrat de Felipe V cap per avall. D'aquesta manera els xativins castiguen el rei Borbón per haver ordenat, durant la Guerra de Successió a la Corona espanyola (1700-1714), l'incendi de Xàtiva i haver-li imposat el nom de San Felipe. El retrat cap per avall simbolitza el rebuig dels xativins o socarrats i del poble valencià en general cap al primer rei de la dinastia que avui representa Joan Carles I ¿Por qué no te callas? per haver abolit els furs valencians.
I si al nostre país de la cremà de falles, fogueres i arbres ho hem resolt així amb el retrat de Felipe V, per què no hem de fer el mateix amb la Constitución, mentre només sigui la seva, és clar, i ens continuï tractant injustament, com uns simples coneguts en quant a drets i uns grans amics en quant a deures?
Al cap i a la fi, els españoles i les españolas són fills i filles de l'educació i la manipulació que han rebut, les quals, durant segles, els han ensinistrat sobre España mentre que els estafava Espanya. És a dir, víctimes a pesar de tot, i sense saber-ho!

6 comentaris:

neus ha dit...

posem España de cap per avall, doncs.

Em trec el barret, jo mateix.

Striper ha dit...

Jo mai habia tingut fins ara la sensacio de ser molt poc d'espanya es que ja se estan pasant de voltes amb tantes hosties.

rosa ha dit...

Espanya? que? constitució? Felip V.cabró.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs la posarem del revés, sí senyor!

zel ha dit...

Jo no la celebro, no és la meva. Si de cas, me'n vaig amb la Pepa. Jeje, petons.

robelfu ha dit...

no esta dintre de les meves celebracions.
posem-la del reves estic en tu.