dissabte, 24 de novembre del 2007

"som la nació humana!" (Edward O. Wilson)


El biòleg Edward O. Wilson rep el Premi Internacional Catalunya
El president Montilla lliurarà avui al vespre el
XIX Premi Internacional Catalunya al prestigiós biòleg nord-americà Edward Osborne Wilson, considerat el pare de la sociobiologia i de qui l'editorial Empúries acaba de publicar la traducció al català del llibre 'La creació. Una crida per salvar la vida a la Terra'. Wilson assegura que la meitat de la flora i la fauna del planeta podrien desaparèixer durant el pròxim segle, tot i que la catàstrofe encara es pot evitar. [+ article]

A "La Contra" _encara la millor pàgina de la premsa catalana_ de La Vanguardia d'avui, ens ofereix, entre d'altres, aquestes perles:
"Nuestro sistema hoy sólo nos concede a la mayoría la posibilidad de sobrevir. Deberíamos empezar a pensar en vivir de verdad, y eso será imposible si acabamos con la biodevisidad en nuestro entorno: las plantas, árboles, playas y especies diversas que extinguimos día a día són nuestra única posibilidad de disfrutar de esa vida grata de seres humanos."
"...y nosotros no somos robots: ¡somos la nación humana! Una nación llamada a buscar la felicidad en armonía con el ecosistema del que forma parte inseparable."
Amb aquest premi, però també amb la hibernació dels eixorcs discursos victimistes i identitaris, sembla que el govern del meu país comença a prendre'n consciència. Tan de bo el Departament d'Obres i Construccions del Ciment i el Departament d'Indústries i Energies Antigues comencin a posar fil a l'agulla i prioritzin un model de mobilitat basat en el transport públic i ferroviari i un model energètic basat en les energies renovables.
Sí, també vull un estat propi, però un gran estat europeu o universal amb capacitat d'influència a favor d'aquesta nació humana que tan bé ens defineix el fundador de la sociobiologia i la biodiversitat.

3 comentaris:

zel ha dit...

Hooola, ja torno a ser jo! Sí, sí, però tot això serveix a molts caps clars per tornar a posar sobre la taula l'energia nuclear, has sentit avui aquell no sé com es diu ( els noms i jo, renyits)que parla de l'estalvi de la nació humana , bé, i del planteig d'una alternativa nuclear, menys contaminant i que no té efecte hivernacle!!! Ai, ai ai... petons.

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Tens raó, ja se sap: a río revuelto ganacia para pescadores, i, és cert, hi ha grans grups disposats a aprofitar l'ocasió del canvi energètic per retornar-nos a vendre l'energia nuclear com la millor opció. I per rebutjar aquesta opció també ens cal estar preparats.

rosa ha dit...

Sembla l'època de la nación unida por todo i por la patria.