dijous, 15 de novembre del 2007

Bones festes d'HIVERN!


Em sembla que cada any s’avancen més. La comercialització ho avança tot, no pas els sentiments però. “El capitalismo de consumo nos despoja _regularizándolas_ de nuestras actividades de ocio y consumo: crea necesidades que se acoplen a los productos que está interesado en vender, transformando _mediante la pedagogía y la demagogia_ nuestras actividades de ocio y consumo para que se acoplen a sus productos" (Jesús Ibáñez: Por una sociología de la vida cotidiana, 1994).



D’altra banda, el cristianisme, d'ençà que els emperadors Constantí I el Gran i Licini decretessin (edicte de Milà, 313) la tolerància religiosa, es convertí en religió oficial de l'Imperi Romà, la qual cosa possibilità la organització i institucionalització d'una Església que, amb la consecució del poder polític i econòmic, en féu una ideologia pública en competència, molt avantatjosa, amb d'altres ideologies.
I irreverent i iconoclasta davant totes les creences que surten del clos privat i individual _l’únic lloc on les respecto_, d’on no haurien de sortir mai si no volen ser tractades com una ideologia nefasta _per la seva reiterada prèdica en favor de la resignació de la majoria com a millor garantia del manteniment de l'opulència d'una minoria_ en competència amb d'altres ideologies molt més alliberadores pel paper que atorguen a l'actuació humana _encara que de vegades comporti errors o equivocacions_, m’he començat a sentir atabalat, aclaparat i perseguit per déus, àngels i dimonis, per cançonetes de veus horripilants i lluminàries d'escassa sostenibilitat, i he preparat, com cada any, les meves particulars felicitacions de les festes d’hivern, que, sense vocació de copyright, podeu utilitzar lliurement.



Així que, en plena tardor encara, Bones festes d’hivern a tots els mortals!

3 comentaris:

rosa ha dit...

tens raó al meu carrer ja l'han guarnit i a todo cien i als xinos ja vénen falornies per Nadal. El puto consumo.
anys enrera tot començava per Santa Llúcia.

zel ha dit...

Gràcies, maco, bones festes de tot l'any per tu, ja sé que et sonaraà a bleda, però el mes de desembre, la preparació del "sarau" amb els petits de cole em fa tenir-ne una altra vivència, i allà conservo la il.lusió. Petons.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs trobo molt bona idea això de les felicitacions laiques. Potser si que te les copiaré.