dissabte, 20 d’octubre del 2007

“Cogidos de la mano” (Alejandro Sanz) o una aliança impia



Le preguntaron en La Voz de Galicia, el domingo pasado, a Jaime Mayor Oreja: “¿Por qué le cuesta tanto al PP condenar al franquismo?” Y la respuesta de Mayor Oreja fue: “Porque forma parte de la historia de España. Yo no lo he condenado, yo elogio y alabo la transición democrática. ¿Cómo voy a condenar lo que, sin duda, representaba a un sector amplio de españoles?”

Critica la Ley de Memoria Histórica, esta vez por "innecesaria"
Cañizares pide a los católicos que sean "coherentes" con su "conciencia cristiana" a la hora de votar

La Iglesia católica sigue arremetiendo contra la Ley de Memoria Historica mientras se afana en defender la próxima beatificación de los llamados 498 mártires de la guerra civil. La ceremonia de estos actos coincidirá en el tiempo con el debate y aprobación de la Ley, aunque en la Conferencia Episcopal reiteran que dicha coincidencia es casual. El arzobispo de Toledo, Antonio Cañizares, instó además a los católicos a ser “coherentes” con los principios cristianos a la hora de ir a votar.

Però quin pecat han comès els espanyols per merèixer una dreta i una església catòlica tan poc homologables amb allò que s’entén per dreta i església catòlica a d’altres indrets d’Europa? Potser el fet de tenir una esquerra majoritària excessivament tèbia i una esquerra radical excessivament minoritària? Per què, si no, el catolicinisme segueix portant l’agenda de la política española?

En Jordi de Girona que viu a Caçà de la Selva, encara que li desagradi escrit amb ce trencada, diu: “L’individu _de porc i de senyor se n’ha de venir de mena_ Mayor Oreja està fent apologia d’un règim terrorista, per tant allò pertinent seria l’aplicació de la llei antiterrorista. L’individu _de porc i senyor se n’ha de venir de mena_ Cañizares es mereix que tots els ciutadans de l’estat siguin coherents amb la seva condició de ciutadans i la seva consciència social i que recordin que en la declaració de la renda hi ha una casella que els permet destinar part dels seus impostos a fins de caire social i col·laborar, per tant, en la redistribució de la riquesa i la justícia social. Ni un euro més per a la COPPE!”

4 comentaris:

neus ha dit...

M'agrada llegir el que pensa en Jordi de Cassà de la Selva (em sap greu, però sempre ho he escrit amb dues esses).
On més passa que fer exaltació d'un règim dictatorial no està condemnat?
La transició democràtica espaÑola és una mentida, una camama, no hi haurà transició fins que no es posi a Franco i als franquistes al seu lloc.
El que s'hauria de fer és un judici a l'animal anomenat Franco per traïdor.
A mi em fa gràcia que als del seu bàndol els anomenin nasionales, quan eren tots traïdors, doncs van entrar al país a la força, van aconseguir el poder amb la violència.
Aisss... és que m'encenc amb aquest tema.

La iaia té una cosina, que un dia em va dir, textualment "aquí no hi va haver cap dictadura", què pots esperar d'una elementa que porta a la cartera una foto del Franco i del Primo? Que també em va dir que total el que havia fet era no deixar cantar a 4 arreplegats en català...
... i paro perquè m'emprenyo.

rosa ha dit...

la història de fet l'ha escrit sempre els que manen,els reis i aquests de la mà de l'esglèsia els han ajudat a tot: ha casar-se entre germans,tiets, nebodes,pactar aliances...i tot això per arribar a manar en més països.l'esglèsia i el poder sempre van agafats de la mà, perquè ara hauria de ser diferent?

zel ha dit...

jO SUBSCRIC TOT EL QUE DIUEN I MÉS, SÓN UNA COLLA DE PUC DIR PARAULOTES? FILLS DE ....MMMMEUCA (pobres meuques, quins fills han tingut, ni elles se'ls mereixen)
Si senyors, el mal ve del 1975 en endavant, no ho han fet bé, gens bé. casumcony...

zel ha dit...

Calla, que he llegit al país que le Roi ha renyat no sé qui, i que està més còmode amb un govern d'esquerres que de dretes ????:(((( ;]