dimarts, 9 d’octubre del 2007

El potineig de la política


La importància que es dóna al victimisme i a l’oportunisme en la política d’avui dia és clau per entendre l’actual campanya antimonàrquica _les actituds que l’acompanyen no em permeten de qualificar-la de republicana, més aviat al contrari.
Alguns grans partits polítics, no tots, certament, ho han fet: aprofitar oportunament el rebuf de la victimització originada pel tracte que el PP o la COPPE o dirigents conspicus del PSOE han donat a Catalunya o a determinat partit de Catalunya o a determinant dirigent català o a determinats sectors polítics de Catalunya, per intentar créixer electoralment, al marge de polítiques concretes, fonamentades, si cal, en els valors de la República.
En Jordi de Girona que viu a Caçà de la Selva, però que no li agrada escrit CaÇà, ho corrobora d'aquesta manera: "Ho va fer CiU en el seu moment, ho ha fet ERC. Ara els joves _o un sector combatiu del jovent_, que un dia hauran d’agafar el relleu, segueixen la petjada amb què alguns grans han desacreditat la política. El criticisme i la contestació propis de l’adolescència van cada cop més a remolc de l’oportunisme que uns i altres han instal·lat en la política diària. I això, si més no per als que hem cantat més d’un cop “No esperis salvacions supremes de déus, de reis ni de tirans”, és cada cop més preocupant".

1 comentari:

rosa ha dit...

si, en potinejat tant la politica que ara qui els creu?
realment jo tinc uns principis i unes ressenyes que fan que sigui d'una banda i no d'una altre, però éds que a vegades et fan dubtar fins i tot.
Visca Catalunya, lliure!!!!