divendres, 15 de febrer del 2008

Españoles por civilizar


L'individu César Vidal és un "pàjaru de cuidadu": ideòleg de l’extrema dreta a la cadena episcopal española, no para de referir-se al govern democràtic de Catalunya com a “gobierno nacionalsocialista de Cataluña”. N’hi hauria prou de recordar allò de: “cree el ladrón que todos son de su condición”. Practicant de la religió protestant, aquest venedor de mentides des de la cadena catolicínica, sembla ser tot això: “un historiador, escritor y periodista español, autor de numerosas obras de divulgación histórica y de novelas de literatura infantil y juvenil”. Les seves declaracions, però, em recorden més les d’un australopithecus del franquisme que les d’un individu nascut l’any 1958. Ai, com les gasta l'herència "educativa" de segons quins "col·lègits de pagu"!
Vegeu, si no, aquestes dues declaracions seves des de la cadena catolicínica española, ell, que presumeix de “hablar 8 idiomas y traducir 16”, sobre l'euskera i el català:

"El vascuence es una lengua tan primitiva que desconoce, por ejemplo, lo que serian universales. Es decir, la idea de árbol, que es una idea que existe en lenguas avanzadas, no como el vascuence, en el vascuence no existe. El vascuence como lengua muy primitiva tiene las hayas, los pinos, los chopos... pero no tiene el árbol. [...] Y en ese sentido es una lengua en la cual todavía el desarrollo de la mente humana no se da cuenta de que hay universales. [...] No decimos que no se estudie el vascuence, pensamos que hay que estudiarlo como otras lenguas minoritarias como el cherokee, el apache o el georgiano..."
"El catalán no se imparte en casi ninguna facultad del mundo. Donde se imparte, lo primero que se dice es que es un dialecto del provenzal
, que es la pura verdad. Y, además, se dan unas clasecillas y punto. Y, evidentemente, no hay el menor interés, porque es una lengua pequeña que, de hecho, además, ni siquiera es la lengua madre de la mayoría de la gente que vive en Cataluña. ¿Y qué pretenden, que para dar empleo a todos los que han cometido el disparate de estudiar Filología Catalana, en vez de Filología Germánica, Hispánica o Inglesa, que los gaditanos aprendan catalán?"


Amb aquests antecedents, ja us podeu imaginar quins deuen ser els seus idiomes: el bel, el gruny, el bruel, el bram, etc. I pensar que cada dia vomita la seva bilis _aquesta sí que ben nazi_ durant un parell d'hores des de la cadena episcopal, un vertader "niu d'absolutistes"!
Ni un vot per al PP ni una creu per a l'Església!

5 comentaris:

neus ha dit...

vascuence?? cullons, és ben bé una paraulota això.

L'enveja és molt dolenta, molt! A part de ser un pecat capital. Acabaran tots a l'infern!!!

I del galego no en diu res? hooooooome... quin descuit!

Striper ha dit...

Collons es un fatxa fastigos que menteix i nomes diu mitjas veritats, es tindria que promoure un boicot als seus llibres a Catalunya.

Mallerenga ha dit...

Quan sento o llegeixo aquesta mena de disbarats em ve al cap el Carrero... M'ho hauré de fer mirar!
Vaig regalar una cançoneta als de la camarilla del César Vidal aquest, però se la mereix per ell solet, el pobre!

zel ha dit...

Escolta, seriosament, això no legalitza la idea de fer una mena d'atac preventiu contra aquesta gent? Mira que n'hi ha per matar-los, la mare que els va....

Jo també penso en el Carrero...

Petons!

Anònim ha dit...

Bbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrr
ggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ai no em surt res de bo!